GLOBUS forlænges med et år

FDFs internationale projekt GLOBUS bliver forlænget med et år til 2023. 

23. Aug 2021
Ida Sofie Kristensen

Foto: Richo Lund Hald

FDFs internationale projekt GLOBUS, der arbejder med FNs verdensmål i både FDF og Nepal, forlænges med et år og strækker sig derved ind i 2023. Projektet, der er et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, sætter særligt fokus på, hvordan man kan sætte en bæredygtig dagsorden for verden; fra handlinger i det daglige kredsarbejde og til projekter i Nepal. 

Sofie Dammeyer Sørensen, der er medlem af GLOBUS-udvalget, er glad for, at projektet nu kan fortsætte et år mere end først beregnet: 

- Vi ser frem til at kunne arbejde endnu mere med Globus og Verdensmålene! Med forlængelsen håber vi at kunne udbrede projektet til endnu flere kredse; noget, der generelt har været en stor udfordring under corona-nedlukningerne, fordi vi ikke har haft muligheden for at møde ledere og børn på kurser, lejrer og ved andre større arrangementer. Vi mener, der er masser af potentiale i GLOBUS, som vi drømmer om at få ud og leve i FDF. Forlængelsen betyder også, at vi kan udvikle mere og få handling bag ambitionerne, siger Sofie Dammeyer Sørensen. 

Blandt mulighederne for at arbejde kredsnært med bæredygtighed peger Sofie Dammeyer Sørensen bl.a. på konceptet GRØN KREDS og på GLOBUS-akademiet, hvor seniorer bliver klædt på til at tage Verdensmålene med sig hjem og arbejde videre med dem i kredsen. 

Hun glæder sig samtidig over, at forlængelsen betyder et fortsat samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp om at forbedre forholdene i Nepal: 

- Vi glæder os til et videre samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, hvor sogneindsamlingen har en særlig plads. I Nepal har corona-pandemien haft alvorlige konsekvenser, og landet står samtidig over for store klimaudfordringer; så er der stærkt brug for støtte, og den kan vi nu bidrage til et år endnu, afslutter Sofie Dammeyer Sørensen.