Hovedbestyrelsen er i gang med FDF Landslejr 2026

Hovedbestyrelsen har taget hul på processen, der skal tegne rammerne om FDF Landslejr 2026. På mødet i maj debatterede de sammenhængen mellem arbejdet i LLU og landsforbundets overordnede strategi. 

06. Jun 2023
Rasmus Lind

Foto: Daniel Godsk Stagsted

Støvet har knap lagt sig på Sletten, og i nogle kredshuse er patruljekasserne måske kun lige pakket ud efter sidste sommers landslejr. Alligevel havde hovedbestyrelsen allerede landslejren i 2026 på dagsordenen på deres møde midt i maj.

Mødepunktet tog udgangspunkt i evalueringerne af den seneste samt tidligere landslejre, og det udfoldede sig som en debat, hvor hovedbestyrelsens medlemmer arbejdede sig frem til, hvordan der opnås tæt sammenhæng mellem arbejdet i det kommende landslejrudvalg og landsforbundets overordnede strategi – blandt andet i forhold til formuleringen af hovedbestyrelsens forslag til udviklingsmål på landsmødet i 2024.

De følgende spørgsmål satte rammen om debatten:

  • Hvordan skal landslejren tænkes ind i hovedbestyrelsens forslag til kommende udviklingsmål?
  • Hvilke emner/begreber skal landslejren og landsforbundet sammen have fokus på?
  • Hvilken rolle skal FDFs arena spille på landslejren?
  • Hvordan skal ledelsessamspil mellem HB og LLU/LL-chef organiseres?
  • Hvor meget skal de nuværende ansatte ressourcer bringes i spil?

Ifølge FDFs formand Dorte Fog skal hovedbestyrelsens forarbejde sikre, at landsforbundet og landslejren løfter i samme retning, og at rammerne bliver motiverende for et kommende landslejrudvalg.

- Vi har taget hul på landslejr-drøftelserne allerede nu, fordi vi inden længe skal på udkig efter den næste landslejrchef, og fordi forberedelsen af vores forslag til udviklingsmål til 2024 begynder senere på året. Vi har kigget grundigt i evalueringen af den seneste landslejr for at give det kommende landslejrudvalg de bedste arbejdsbetingelser og for at sikre en tydelig sammenhæng mellem landslejren – vores største enkeltstående begivenhed – og FDFs strategi om at vi sammen skal give flere børn og unge et ståsted, siger hun.

Opmærksomhed på kredsenes ressourcer

Alle fem spørgsmål blev diskuteret grundigt, først i grupper og derefter i samlet flok, men Dorte Fog fremhæver særligt spørgsmålet om et fælles fokus på bestemte emner og begreber på tværs af landslejr og landsforbund som særligt vigtigt for det videre arbejde.

- Vi havde gode drøftelser om alle de fem spørgsmål, og det var også nødvendigt for at komme videre i processen. Men særligt i forhold til det fælles fokus på tværs af landsforbund og landslejr blev vi under debatten opmærksomme på, at der ikke i et landslejrår skal sættes gang i alt for mange nye temaer. Man bruger i forvejen mange ressourcer i kredsene på at forberede sig til landslejren, og det skal der gives plads til, siger hun. 

Hovedbestyrelsen fortsætter forarbejdet til landslejren i en fastlagt proces. I det kommende halve år definerer de rammerne endnu tydeligere frem, og omkring årsskiftet forventer de at indgå aftale med en kommende landslejrchef.