På efterårskursus kan børnene snyde de voksne

Det er ikke altid lige let at få deltagerne på FDF Efterårskursus til at lære noderne udenad - og dog. Når instruktørerne tilbyder at danse, hvis det lykkes, går det pludselig legende let.

06. Nov 2018
Mai Christensen

131 FDFere fra hele landet deltog i Efterårskurset.

FOTO: Jan Olav Skogøy

Instruktørernes kæber ramte næsten gulvet, da deltagerne på FDF Efterårskursus lærte både noder og musik udenad på rekordtid. Udenadslære og børn og unge er ellers ikke noget, der just rimer på hinanden - heller ikke på kurset, hvor en dirigent tilbød at få alle instruktører til at danse på den store scene som præmie for anstrengelserne.

-Ingen troede det ville være muligt på så kort tid, men det var lige præcis den rigtige motivation, for i alle pauser og ved hver en lejlighed øvede kursisterne sig helt vildt, fortæller tidligere kursusleder Jan Olav Skogøy.

I alt 131 kursister og instruktører deltog i årets udgave af FDF Efterårskursus. En uge fyldt med musik og minder, der i denne omgang blev taget til helt nye, dansende højder.

-Resultatet blev at alle instruktørerne måtte op på scenen og lave dansen til Baby Shark af Pinkfong, mens de yngste kursister på fornemmeste vis spillede til, afslutter Jan Olav Skogøy.

Der blev danset til "Baby Shark" af Pinkfog, da instruktørene gav den gas på scenen.

FOTO: Jan Olav Skogøy