Nye kursusledere: Her kan vi ikke bare køre på rutinen

Andreas Nielsen fra FDF Esbjerg 2 Midtby og Nicolai Pelzer fra FDF K 12 Amagerbro stod for første gang i spidsen for 7.-8. klassekurset på Rysensteen i efterårsferien. En vild og lærerig oplevelse for de to unge kursusledere, der også blev kastet ud på dybt vand.

30. Oct 2018
Mai Christensen

Andreas og Nicolai i foran hele flokken af deltagere og instruktører på kurset.

Det var med forventningerne udenpå tøjet, at Andreas Nielsen fra FDF Esbjerg 2 Midtby og Nicolai Pelzer fra FDF K 12 Amagerbro trådte ind på Rysensteen i efterårsferien for at være ledere for 7.-8. klassekurset. Med syv instruktører og 49 deltagere fra hele landet var det lidt af en opgave, de to unge FDFere havde taget på sig som første gangs kursusledere. Det til trods var de to unge fyre ikke sådan at skræmme.

-Jeg tror, mange FDFere kender følelsen efter en sæson med ugentlige møder: Selvfølgelig har man lavet nogle gode aktiviteter, men man har så sandelig også kørt noget på rutinen. Det kommer man nemt til. Det kan bare ikke lade sig gøre, når man laver kursus. For her står vi et hold af instruktører og kursusledere med forskellig baggrund. Pludselig er “det vi plejer at gøre” vidt forskelligt, siger Andreas Nielsen.

Og som sagt så gjort: Med ”plejer” smidt væk blev kurset en måde at udfordre og udforske nye måder at gøre tingene på. Og netop det blev en ubetinget succes. 

-Kurset gik over alle forventninger - både deltagere og instruktører fik en uge med oplevelser og gode minder, som de forhåbentlig kan se tilbage på om mange år. Vi havde et holde, der ikke var bange for at tage initiativ til noget socialt og holdt sig heller ikke tilbage med at stille spørgsmål, som gik dem på. Det var deltagere, som var reflekterende og havde noget på hjerte, fortæller Nicolai Pelzer, der også er 22 år gammel.

-Det blev en kæmpe succes. Jeg synes, det er svært konkret at sige, hvad der gjorde det, men på Hovedbanen sagde vi farvel til deltagere med tårerne trillende ned af kinderne - og vi var stolte af, hvad vi havde lavet, tilføjer Andreas.

Kurser kan noget særligt

Andreas og Nicolai to tøver ikke med at understrege, at kurser i FDF kan noget helt særligt. Dét var også en af grundene til, at de tog opgaven som kursusledere på sig.

-Som deltager har jeg kun været med på 7.-8. klassekursus i 2009. For mig er det et af mine allerstørste FDF minder: fællesskabet, instruktørerne, aktiviteterne - det hele var nyt og spændende. Det var noget helt særligt at mærke, at FDF var større end det, vi lavede i kredsen, siger 22-årige Andreas.

At oplevelserne, ud over kredsarbejdet giver noget helt særligt, gør, at de unge kursusledere heller ikke tøver med at opfordre andre til at tage af sted på kursus – uanset om det er 7.-8. klassekursus eller ej.

-Jeg har selv kun været på 7.-8. klasseskursus på Rysensteen, og ellers har jeg ikke været på kursus i FDF. Det har jeg fortrudt, men så er det virkelig fedt at få lov til at give unge gode oplevelser, afslutter Nicolai.