Kaffemøde gav nye ledere

Hos FDF Klovborg har man tænkt ud af boksen for at skaffe nye ledere: Et kaffemøde med inviterede forældre fra lokalområdet gav pote.

21. Oct 2017
Mai Christensen
FDF Klovborg bød indenfor til en kop kaffe og en snak til alle interesserede. FOTO: David Joyce.

En åben dør til kredshuset, en kop kaffe eller to og en snak om, hvad FDF egentlig er. Det var, hvad FDF Klovborg bød indenfor til, da de inviterede 12 yngre forældre fra lokalområdet til lederkaffe i starten af oktober. Af de 12 inviterede mødte blot fire op, men derfra var succesen værd at føle på: to er med det samme blevet ledere, og de to andre kommer til efter sommerferien.

-Alle fire var ret ukendte med FDF – dog var der en forælder, hvis kone sidder i bestyrelsen. To af de fremmødte sagde umiddelbart ja til at gå ind som ledere og var klar til at starte førstkommende mødeaften. Så har de været med siden, siger Vagn Hougaard Sørensen, der til daglig er kredsleder i FDF Klovborg og fortsætter:

-Vi mødtes i kredshuset, hvor vi havde kaffe, kage og saft klar. Efter en lille præsentationsrunde fortalte vi lidt om FDFs arbejde og kom snart ind på, at vi jo manglede ledere for at kunne arbejde med børn og unge i byen.

Brede perspektivet ud

FDF Klovborg i Midtjylland og tæller cirka 50 medlemmer. Kredsen er i vækst, og der er derfor brug for flere voksne, som hver uge vil trække i skjorten og give en hånd med.

-Vi har et par ledere, der er stoppet eller fået anden arbejdstid, så vi var max pressede på lederfronten. Derfor snakkede vi på leder- og bestyrelsesmødet om, hvad vi kunne gøre. Ofte er det jo sådan, at vi kigger på dem vi hver især kender. Det ender tit med, at vi på forhånd siger, at det kan de jo nok ikke fordi…

Men i stedet for at afskrive potentielle ledere på forhånd, valgte kredsen at åbne op.

-Derfor endte det med, at vi simpelthen ville invitere til en kop kaffe for at fortælle om FDF. Vi gav indbydelser til unge og yngre familier i vore respektive netværk, afslutter kredslederen.