Sletten får en friluftskatedral

Friluftscenter Sletten får finansiel støtte til at bygge en friluftskatedral.

07. Jan 2021
Mia Fanefjord Hansen

Gudstjeneste i det fri på FDFs familielejr på Sletten i 2019.

Foto: Rieke Poppe

En helt ny friluftskatedral på Sletten kan i fremtiden danne ramme om gudstjenester, andagter og anden forkyndelse på lejre, kurser og udflugter.

Friluftscenter Sletten modtog på baggrund af en ansøgning kort før jul en stor bevilling fra Folkekirkens Udviklingsfond på 75.000 kroner, som muliggør opførelsen af "Stilhedens Katedral" i Slettens naturskønne omgivelser.

I behandlingen af ansøgningen lagde budgetfølgegruppen – som endte med at bevilge det fulde ansøgte beløb – især vægt på, at frivilligt arbejde indgår i projektet, samt at projektet er nyskabende i sin form.

Indvies på landslejren i 2022

Den nye friluftskatedral tages første i brug gang på FDF Landslejr 2022. Herefter kan Stilhedens Katedral bruges af Slettens mange årlige besøgende og overnattende, herunder kredse, ledere, skoleklasser, konfirmandhold og grupper på studieture.

Opførelsen af friluftskatedralen skal således ske inden for det næste halvandet år. Katedralen skal bestå af seks store fritstående trærammer i varierende højde og bredde, som udgør katedralens søjler og hvælvinger.

Ud over opførelsen af selve katedralen vil der også blive anlagt forskellige mindre andagtspladser på flere af Slettens lokationer.

Der er til projektet udarbejdet tegninger af Stilhedens Katedral, som kan hentes og ses herunder: