FDF-orkestre sætter hinanden stævne

Otte orkestre mødes lørdag den 25. marts til koncertstævne i Aarhus. Koncerterne er åbne og alle er velkomne.  

15. Mar 2017
Christina Gro Hansen

FOTO: Thomas Heie Nielsen

Otte orkestre med store og små, unge og ældre, mødes lørdag den 25. marts 2017 til koncertstævne for at få en fælles oplevelse, gode solide koncerter, musikalske overraskelser, fælles spisning og musik i FDF.

-  Formålet med koncertstævnet er at øge interessen for, og styrke orkestermusikken i FDF ved at give orkestrenes medlemmer mulighed for at mødes og opleve hinandens musik. Koncertstævnet gennemføres som en konkurrence, men det er først og fremmest et stævne, hvor vi mødes og viser, hvad vi kan, siger formand for Orkesterudvalget Jan Skogøy.

I konkurrencen uddeles der priser i to kategorier:

Publikumspris

Tilhørere inklusive deltagerne stemmer og giver prisen til det, af de deltagende orkestre, de synes, har været mest underholdende og værd at høre på. Til publikumsprisen hører Orkesterudvalgets vandrepokal.


Point-konkurrence

Der bedømmes med mulighed for tildeling af op til 100 point. Bedømmelsen i pointkonkurrencen har hovedvægt på orkestrets musikalske udstråling – en såkaldt X-Faktor værdi.

Bedømmerne skal i point-konkurrencen fokusere på intonation, dynamik/balance, frasering, rytmik og sammenspil samt den musikalske helhed og nytænkning.

Bedømmerne skal i tillæg fokusere på programsammensætning, herunder programmets spændingskurve, programmets publikumsvenlighed, dets ide/tema og orkestrets sceneoptræden, herunder orkesterets udstråling, publikumskontakt, sjusket/tjekket ageren m.m.

- Vi glæder os til at mødes sammen med mange publikummer, siger Jan Skogøy. 


Arrangementet foregår lørdag den 25. marts fra kl. 12 på Møllevangsskolen, Møllevangs Alle 20, 8210 Aarhus V.