Landslejren er skudt i gang!

Fra i dag og ti dage frem er Sletten fyldt med børn, unge og ledere, der sammen skal udforske modet på FDF Landslejr 2022. 

06. Jul 2022
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

10.000 børn, unge og ledere fra hele FDF har i dag taget hul på ti dages fællesskab og stjernestunder på FDF Landslejr 2022. Fra tidlig morgen er deltagere ankommet til Sletten for i fællesskab at bygge den kredsplads, der bliver udgangspunktet for kredsens mange oplevelser i lejrens løb.

På landslejren skal børnene udforske deres mod, når de lever sig ind i det eventyrlige temaunivers og i fællesskab drager på opdagelsesrejse i det hidtil uopdagede kontinent Coratia. Landslejrens tema er ’mod’, og det skal vise børnene, at mod findes i mange former. Det kan både handle om at have mod til at prøve noget nyt, klatre højt op i et træ og være nysgerrige på andre – men også at mærke egne grænser og have mod til at sige fra, når der er noget, man ikke har lyst til.

Fælles oplevelser på stribe

De kommende dage venter mange fælles oplevelser i Coratia. Suset fra de store lejrbål, det brusende vandland, fantasifulde legeinstallationer, rolig aftenhygge, særlige opdagelsesdage – og alle de nære stunder på kredspladsen og ude i ekspeditionerne.

Skabt i fællesskab

I månedsvis har alle dele af FDF – børn, ledere, kredse, landsdele, udvalg, landsforbund – arbejdet sammen om at planlægge, bygge og udvikle de mange oplevelser. Landslejrchef Simon Stagis glæder sig over, at landslejren nu for alvor vækkes til live:

- Overalt i FDF har børn og ledere i mange måneder forberedt de stjernestunder, de skal opleve sammen på årets landslejr. Jeg glæder mig til at se de mange drømme og ideer, som har spiret i kredse og frivillige udvalg, folde sig ud og få liv på Sletten.