Landslotteriet sender over 2 mio. kr. ud i kredsene

FDFs kredse modtager samlet over 2 mio. kr. fra årets landslotteri.

21. Dec 2021
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Christian Kyed

Over 2 mio. kr. er på vej ud i FDFs kredse, efter at børn og ledere over hele landet i efteråret har solgt lodsedler som en del af årets landslotteri. Samlet set er overskuddet fra landslotteriet opgjort til 2,1 mio. kr., som nu kommer kredsene til gode. Det er en smule mere end sidste år, hvor overskuddet var 2.08 mio. kr.

Administrationschef Jakob Harbo Kastrup glæder sig over, at FDFs kredse – til trods for den usikkerhed, som corona-situationen fortsat har skabt – i så stort omfang har formået at sælge lodsedler i deres lokalområde. I alt har kredsene solgt 103.360 lodder i år mod 83.636 i 2020, der for alvor var præget af coronarestriktioner.

- Børn og ledere over hele landet har trods svære vilkår og et generelt meget travlt efterår gjort en kæmpe indsats i årets landslotteri og ved fælles hjælp sikret en god fortjeneste til kredsens arbejde med børn og unge, siger Jakob Harbo Kastrup.

I år modtager kredsene 19,62 kr. per solgte lodseddel. Det er lidt mindre end sidste år, hvor hvert lod udløste 23,48 kr. til kredsen. Fra online-støtteportalen Stoet.FDF.dk giver hvert solgte lod i år 6,85 kr. Der blev solgt 1170 lodsedler via onlinesalget. Den lavere fortjeneste per lod skyldes primært, at prisen pr. lod var sat ned fra 30 til 25 kr. Derudover blev et af de store rejsegavekort på 75.000 kr. samt et mindre rejsegavekort også vundet, hvilket naturligvis gør indhug i kredsenes fortjeneste.

Vindere i kredskonkurrencen

I landslotteriets kredskonkurrence løb FDF Thisted 1. med førstepræmien og kan på sommerens landslejr se frem til et besøg af Slettens pizzaovn og FDFs naturvejleder, Tomas Vilstrup, der vil lave pizza til hele kredsen. Herudover sikrede FDF Hjørring sig den nye landslejr-t-shirt til hele kredsen, mens FDF Langå har vundet et gavekort på 10.000 kr. til 55NORD.