FDF Landsmøde 2022 er i gang

Deltagerne blev budt velkommen af velkendte sange og en mindevæg fuld af billeder. 

18. Nov 2022
Alberte Sander Jensen

En højttaler spillede de sidste toner af Aftenbønnen på Sletten, inden Himmelskibet overtog. Højttaleren stod ved indgangen til Nyborg Strand og gav deltagerne til FDF Landsmøde 2022 en følelse af varme og fællesskab. Sådan blev landsmødet skudt i gang på ægte FDF-manér. 

Indenfor glasdørene blev de mødt af polaroid-kameraer og et kæmpe danmarkskort, hvor de satte mærker på alle de steder, hvor deres FDF-hjerter til daglig banker. Under landsmødet står alle billederne og det store kort i mødesalen som et synligt tegn på, at man som FDFer er en del af noget større.

Og netop dét at være en del af noget større var også blandt temaerne i den traditionsrige aftengudstjeneste i Nyborg Kirke. Her mindede præst og formand for FDFs trosudvalg, Kathrine Fischer, med hjælp fra tre unge om, at FDF gør en konkret forskel i børn og unges liv.

Retning for fremtiden

Biskop over Roskilde Stift, Ulla Thorbjørn Hansen, lagde i prædikenen vægt på mod og på det særlige begreb væredygtighed.

- At være er både at bære sig selv og lade sig bære, sagde hun.

Efter gudstjenesten bevægede slangen af blå skjorter – der dog var pakket ind i varme jakker – sig tilbage mod Nyborg Strand til den officielle velkomst ved hovedbestyrelsesformand Dorte Fog. Også her fyldte et budskab om mod, og særligt modet til at gå på talerstolen for at diskutere og sætte retning for fremtiden. 

- Erfaren som uerfaren landsmødedeltager opfordres til at tage ordet. Bliver man nervøs? Ja, det gør man nok. Bliver munden tør? Ja, det gør den nok også. Og bliver håndfladerne fugtige? Ja. Det gør de også, når man som formand skal byde velkommen for første gang, sagde hun.

Med formandens velkomst blev landsmødet sat i gang.

 

Se hele Dorte Fogs velkomsttale her