FDF gør sange tilgængelig i ny app 

I den nye landslejr-app vil du også kunne finde lejrens mest populære sange og salmer – helt gratis.

18. Mar 2016
Christina Gro Hansen

Når vi mødes på landslejr til sommer, vil sange og salmer også være at finde i ny app. Foto: Christian Nesgaard

FDFs hovedbestyrelse har vedtaget at gøre sangtekster og noder til udvalgte sange og salmer tilgængelige i den nye app, der er klar til landslejren.  

– Dette vil give os nogle værdifulde erfaringer med platformen. Her vil vi kunne se, om det rent faktisk et tilbud, FDFere vil benytte sig af, siger FDFs formand Jonas Kolby Laub Kristiansen.  

Samtidig betyder den nye app, at hovedbestyrelsen har valgt ikke at arbejde videre med en selvstændig March og lejr-app. 

– En dedikeret March og lejr-app med alle årets sange, tekster og indspilninger har vist sig at være meget omkostningstung, både når det handler om udvikling af app'en, rettighederne til musikken og drift. De penge, mener vi, kan bruges bedre andre steder i FDF, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen.  

Det vurderes, at udviklingen af en dedikeret March og lejr-app vil løbe op i omegnen af en halv million kroner. Det var oprindeligt tanken, at udgivelserne skulle udbydes som tilkøb i en gratis app, og på den måde hvile i sig selv, men det har altså vist sig, ikke at være økonomisk rentabelt. 

App'en vil være klar til download i juni, og vil leve videre som en FDF-app efter landslejren.  

LM2014: Forslag om udgivelse af March & Lejr App

FDF skal inden landslejren i 2016 udgive en March og lejr-app, som gratis kan downloades. App’en skal indeholde tilkøb, som kunden selv kan vælge mellem. Første tilkøb i app’en er FDFs sangbog; March og lejr 2016. App’en udvides med flere tilkøb, når teknikken, rettigheder m.v. tillader dette. Arbejdet forudsættes af at modellen er økonomisk rentabel og praktisk muligt.