Invitér danskerne ud i naturen

2020 er af Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR udråbt til Naturens År, tag danskerne med ud i april og maj.

27. Feb 2020
Chrsitina Gro Storm-Andersen

Tag danskerne med ud i naturen i april og maj. 

2020 er af Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR udråbt til Naturens År. DR giver os til foråret et helt unikt indblik i den danske natur i serien Vilde Vidunderlige Danmark. I fem programmer sætter de fokus på fem forskellige typer natur: skoven, kysten, det åbne land, søer og åer og naturen i byen.

Tag danskerne med ud

Men vi skal ikke bare se naturen på skærmen, vi skal også ud og opleve den! Gennem Vores Natur-projektet skal der være et mylder af initiativer, aktiviteter og ture, hvor danskerne inviteres ud i naturen.

Derfor opfordres kredse til at lave ture og aktiviteter i naturen efter hvert program i DRs serie "Vilde vidunderlige Danmark", der ruller over skærmen fem søndage i april og maj 2020. Arrangementerne kan være en god mulighed for synlighed og for at tiltrække nye medlemmer til kredsen. Der vil være en Vores Natur-kalender på www.voresnatur.dk og et Danmarkskort med alle aktiviteterne, og der bliver masser af inspiration og omtale af aktiviteter i naturen.

 

Skov, kyst, land, sø eller by

I kan byde ind med aktiviteter, der relaterer sig til de 5 programmer og de 5 naturtyper:

  • Vis mig din skov: Inviter danskerne ud på ture og aktiviteter i skoven i ugen fra den 13.-19. april 2020
  • Vis mig din kyst: Inviter danskerne ud på ture og aktiviteter ved havet eller kysten i ugen fra den 20.-26. april 2020
  • Vis mig dit åbne land: Inviter danskerne ud på ture og aktiviteter i det åbne land i ugen fra den 27. april-3. maj 2020
  • Vis mig din sø og å: Inviter danskerne ud på ture og aktiviteter ved søer og åer i ugen fra den 4.-10. maj 2020
  • Vis mig din natur i byen: Inviter danskerne ud på ture og aktiviteter i den bynære natur i ugen fra den 11.- 17. maj 2020

Invitér til sangaften under åben himmel, eller bålaften i lokalsamfundet, ture i skoven, eller andet der får danskerne ud i naturen. Hvis der allerede er planlagt åbne natur- og friluftsaktiviteter i løbet af foråret, kan de med fordel tænkes sammen med DRs programmer og Vores Natur, så danskerne oplever et øget fokus på en ny naturtype hver uge. Læg derfor så vidt muligt aktiviteterne i den uge, der passer, og registrer jeres planlagte aktiviteter i den fælles kalender.