Væbnermesterskabet: Nu bliver netdelen endnu bedre

Når den online del af VM skydes i gang, kommer det til at foregå på en anden måde end tidligere - med bedre tid og andre rammer er håbet, flere vil være med.

23. Nov 2017
Mai Christensen

Finalen af Væbnermesterskabet finder sted den 9.-13. maj 2018, men netdelen begynder allerede nu.

Foto: Thomas Heie Nielsen

Når startskuddet til netdelen af Væbnermesterskabet 2018 lyder, kommer det til at foregå på en lidt anden måde, end det førhen har gjort. Mens de velkendte hotspots forbliver, som vi kender dem, bliver temaugerne bredt ud: Opgaverne åbner ikke længere søndag og lukker i løbet af ugen. Nu vil opgaverne tage form som et temamøde, der kan "løses" på to timer og som vil være åbent i en periode på tre til fire uger. På den måde kan lederne lettere lægge denne del af Væbnermesterskabet ind i sæsonplanen, lyder det fra Christian Cannon, der er formand for mesterskabet.


-Vi evaluerer hvert år på VM - både i udvalget og via spørgeskemaer til patruljerne. Flere har nævnt at de føler at netdelen fylder meget i deres sæsonprogram, og at de som ledere "bliver nødt til" at svare på opgaver uden patruljens deltagelse, for ikke at komme for mange point bagud på finalen, siger han og fortæller, at der udover temamøderne også vil være enkelte lange opgaver og ambitionsopgaver, der ligeledes er åbne i minimum tre uger.

-Det skulle gerne gøre så man kan gøre netdelen mere fleksibel og tilpasset til sine egne ønsker i kredsen. Sådan at dem, der gerne vil meget netdel, kan strække ugerne og øve sig på opgaverne, mens dem, som gerne vi lave andet i sæsonplanen, kan have enkelte møder hvor de giver den gas inden for det enkelte temamøde, siger formanden.

Sjovt for alle

Netdelen, som den hidtil har været, blev konstrueret, da antallet af patruljer var blot en tredjedel af dem, der i dag deltager. Samtidig med, at de mange opgaver skal rettes, giver internettet i dag mulighed for at finde oplysninger, der gør de klassiske vidensopgaver for lette, fortæller Christian Cannon. Derfor breder den nye udgave af netdelen også opgaverne ud.


-Vi sætter også fokus på at vi kan undervise i emner, som den enkelte leder i kredsen måske ikke selv er stærk i. F.eks. dykker vi ned i koder og kryptering, for at lære patruljerne mere om den del af VM: Hvordan er koder opbygget, hvordan knækker man dem, hvordan finder man dem, tips og tricks - altså en lærring man  måske også noget kan bruge til finalen, siger han og fortsætter:

-Vi håber det giver flere sjove, skøre og nye VM oplevelser i de enkelte patruljer. Opgaverne skulle gerne lægge op til at man dykker ned i forskellige universer og leger med. Vi har altså siet den del af netdelen fra, som før måske kun var sjov de få patruljer, afslutter han.