Nyt FDF.dk og nye kredshjemmesider i 2024

Et nyt FDF.dk samt et nyt system til kredshjemmesider lanceres i foråret 2024.

08. Sep 2023
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

I foråret 2024 lanceres et helt nyt FDF.dk samt et nyt system til kredshjemmesider. Projektet skal sikre, at begge systemer er tidssvarende i funktionalitet og design.

Projektet er skudt i gang denne sommer og deler sig i tre spor:

  • Et nyt FDF.dk
  • Et nyt system til kredshjemmesider
  • En ny databaseløsning til inspirationsmaterialerne

 

Mens det nye FDF.dk og kredshjemmesidesystemet forventes klar til lancering i foråret 2024, arbejder legeudvalget på at integrere inspirationsmaterialerne fra møde-, løbs- og sketchdatabaserne i en ny løsning.

Det nuværende FDF.dk er fra 2015, mens det eksisterende system til kredshjemmesider, KredsCMS, blev udrullet i 2017. FDFs landsmøde afsatte i 2022 midler i budgettet til et nyt FDF.dk. Herudover inddrages brugerbetalingen til KredsCMS samt midler til drift af FDF.dk i finansieringen af det samlede projekt.

Frivilliges erfaring er nøglen

I udviklingen af et nyt system til kredshjemmesider er der særligt fokus på at hente viden og erfaringer hos FDFs ledere og ikke mindst alle de kredsCMS-administratorer, der har ansvaret for at opdatere kredsens hjemmeside. Der vil som leder være forskellige muligheder for at byde ind i processen. En frivillig følgegruppe er med til at indsamle og prioritere ønsker til kredshjemmesidesystemet samt udarbejde en implementeringsplan. Derudover er følgegruppen også med til at udarbejde en bæredygtig driftsplan og supportaftale.

Følgegruppen vil undervejs invitere til at komme med input og løbende give status på projektet i form af fx onlinewebinarer. Læs mere om, hvornår og hvordan du kan give input i den blå boks nederst på siden her.

 

FAQ

Migreres de nuværende sider?

  • Indholdet fra det nuværende FDF.dk bliver flyttet til den nye hjemmeside. Der vil være en ny og mere brugervenlig menustruktur for at lette navigationen, og noget indhold vil blive samlet på færre undersider.

Hvad med Kredsservice.fdf.dk?

  • Indholdet fra denne hjemmeside samles med indholdet fra det nuværende FDF.dk i et samlet site på et helt nyt FDF.dk.

Hvad med inspirationsdatabaserne?

  • Inspirationsmaterialerne i FDFs forskellige databaser (eks. møde-, løbs- og sketchdatabasen) flyttes ikke med til det nye FDF.dk. I stedet bearbejdes og integreres indholdet i samarbejde med FDFs legeudvalg i en ny og lettilgængelig løsning. Dette for at sikre en holdbar drift af databaserne samt forbedre muligheden for løbende udvikling af inspirationsmaterialerne.

Kommer der undervisning i det nye kredshjemmesidesystem?

  • Der kommer til at være undervisning i brugen af den nye kredshjemmeside. Tidspunkter og detaljer forventes meldt ud i vinteren 2023.

Hvordan kan jeg bidrage? 

  • Vil du være med til at prioritere ønskerne til det nye system til kredshjemmesider og udarbejde en implementeringsplan, så kom med i den frivillige følgegruppe! Vi mødes næste gang d. 11/9 kl. 18-20 på Nørre Allé 29 i Aarhus. Her er også mulighed for at deltage online. Skriv til projektleder Jasmin Sørensen på jps@fdf.dk.

 

Du kan også byde ind!

 

Kom med i den frivillige følgegruppe!

Næste mødegang: 11. september klokken 18-20 på Nørre Allé 29, 8000 Aarhus.

Følgegruppen har stadig plads til flere. Den er lige nu godt dækket ind med personer med stort teknisk kendskab. Følgegruppen søger derfor personer med almindelig interesse i udvikling af kredshjemmesiderne.

 

Spørgeskema til frivilliges input

I september modtager alle nuværende kredscms-administratorer en mail med et spørgeskema, hvor de kan give input til, hvordan kredshjemmesiderne fremadrettet i endnu højere grad kan tilpasses kredsenes behov. Spørgeskemaet deles også i facebookgruppen FDF – leder til leder, for at andre FDFere også har mulighed for at byde ind. 

 

Onlinewebinar med status på projektet for alle interesserede 24. september kl. 20-21.15

Her gives en status på hjemmesideprojektet, og der er vil være mulighed for at stille spørgsmål. Meld dig til i denne facebookbegivenhed.