Aktuel information om corona-virus

Find aktuel information fra myndighederne og landsforbundets anbefalinger om corona-situationen. Siden opdateres løbende.

01. Sep 2021

Foto: Thomas Heie Nielsen

Opdateret 1. september 2021

Aktuel status

Pr. 1. september gælder der ingen restriktioner for fritidsaktiviteter som FDF. Samtidig er forsamlingsforbuddet ophævet, og der er ikke længere nogen grænse for, hvor mange der må samles indendørs eller udendørs. 

Sundhedsstyrelsen hjemmeside er angivet følgende generelle råd om fortsat smitteforebyggelse: 

 1. Bliv vaccineret
 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
 3. Hold afstand
 4. Luft ud og skab gennemtræk
 5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

 

Links til retningslinjer

Relevante råd og anbefalinger fra myndighederne kan læses i deres fulde længde her:  

 

FAQ

 • Kontingent: Der bør fortsat opkræves/betales medlemskontingent i eventuelle perioder med nedlukning eller mindre/anderledes FDF-aktivitet end normalt. Som medlem betaler man ikke kontingent for at deltage i x-antal aktiviteter, men for at være medlem af den forening, hvor aktiviteterne foregår. Så længe foreningen ikke er nedlagt, betaler man fortsat kontingent, og aktiviteterne genoptages i deres normale form, så snart omstændighederne tillader det.
   
 • Ved smittetilfælde: Som kreds bør I lægge en plan for, hvordan I forholder jer, hvis et medlem testes positiv for COVID-19. Det berørte medlem skal selv kontakte myndighedernes smitteopsporing, og derfra vejleder smitteopsporingen i, hvordan der skal handles, og hvem der er nære kontakter til den smittede. Hvis smitteopsporingen fx vurderer, at de øvrige børn, unge og ledere på medlemmets klasse er nære kontakter, bliver disse personer kontaktet direkte af smitteopsporingen eller medlemmet selv. Derfor skal I ikke selv vejlede i, hvem der skal gå i selv-isolation, testes etc. - det sørger myndighederne for. Men det er en god idé at kommunikere klart og hurtigt til de relevante medlemmer, så alle kender planen og ved, hvordan de skal forholde sig. Vælg helst én person, som står for kommunikationen, og som medlemmerne kan kontakte ved spørgsmål. Så er I sikre på, at alle får den samme besked. 

  Husk også at være i kontakt med det smittede medlem for at yde støtte og information om, hvordan I håndterer sagen. Det er i sig selv ikke sjovt at være smittet, og det er hårdt at vide, at man potentielt har givet smitten videre til sin FDF-klasse. Så send gode tanker og omsorg til jeres smittede medlem.
  Hvis I bliver i tvivl om, hvordan I som kreds skal forholde jer, så kontakt Styrelsen for Patientsikkerhed/smitteopsporingen på tlf. 32 32 05 11.
   
 • Støttemuligheder: 69 millioner kroner er bevilget i en sommerpakke til genstart af foreningslivet. Midlerne udmøntes gennem en række puljer, som kan søges af lokalforeninger under DUF, herunder FDFs kredse. Læs om puljerne og kriterier for søgning her.


Har du ikke fået svar på dit spørgsmål?

Alle FDF-relaterede spørgsmål rettes til FDF@FDF.dk / tlf. 33 13 68 88, telefonen vil være åben alle hverdage kl. 10-14. 

Spørgsmål vedrørende smitte stilles direkte til den myndighedsfælles hotline på telefon 70 20 02 33. 


Materialer

Kommunikation ved smittetilfælde

Hvis et medlem i jeres kreds testes positiv for COVID-19, er det vigtigt at tage hånd om både det pågældende medlem såvel som kommunikationen til øvrige relevante parter, fx resten af klassen. Der er udarbejdet et kort brev, som I er velkomne til at hente og tilpasse, når I skal kommunikere til resten af kredsen. I finder brevet HER