Aktuel information om corona-virus

Find aktuel information fra myndighederne og landsforbundets anbefalinger om corona-situationen. Siden opdateres løbende.

27. Jan 2021

Foto: Thomas Heie Nielsen

Aktuel status (Opdateret: 27. januar 2021)

Der gælder p.t. skærpede tiltag og restriktioner for alle landets kommuner. Disse vedrører bl.a. vilkårene for foreningslivet. Det betyder blandt andet, at muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år IKKE kan anvendes frem til og med den 7. februar 2021. 

Undtagelsen til forsamlingsforbuddet, det gav mulighed for op til 500 siddende personer ved arrangementer, kan heller IKKE anvendes frem til og med 7. februar 2021.

I perioden frem til og med den 7. februar 2021 er det ikke muligt at afvikle foreningsaktiviteter indendørs. Lokaler skal holdes lukket. Det er formelt stadig muligt at afvikle foreningsaktiviteter udendørs. I de tilfælde skal forsamlingsforbuddet på 5 personer (inkl. ledere) overholdes. 

Anbefalingen er dog, at man kun afholder onlinemøder/aktiviteter frem til og med 7. februar 2021.

Retningslinjer fra myndighederne

Når der ikke er skærpede restriktioner (som dem, vi p.t. har frem til 7. februar 2021) må man være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år. Hvis det kun er voksne, der samles, gælder forsamlingsforbuddet (p.t. 5 personer). Kulturministeriets retningslinjer og FAQ for foreningsaktiviter gælder for FDF:

Øvrig officiel information kan desuden ses på: www.coronasmitte.dk/nationale-tiltag/idraets-og-fritidsfaciliteter.

Desuden skal man til hver en tid følge eventuelle lokale retningslinjer og udmelding (f.eks. fra kommuner og politi). 

Vigtigt for FDF

  • Online FDF: Så længe det ikke er muligt at mødes til fysiske FDF-møder, anbefales det at afvikle FDF-aktiviteter online. At mødes online er med til at fastholde følelsen af FDF-fællesskab og giver børn og unge noget at se frem til i en tid med mange aflysninger. Online FDF kan afvikles på mange måder, og I kan bl.a. finde inspiration til møderne HER.
  • Årsmøder i kredsen: FDF anbefaler at kredsene får fastlagt datoen for årsmødet 2021 inkl. valg til bestyrelsen allerede nu. Hvis det grundet restriktioner ikke er muligt at samles til et fysisk møde på den planlagte dato anbefaler vi, at I holder det online i stedet for at udskyde til et senere tidspunkt. Se vores inspiration til årsmøder og online årsmøder HER.
  • Kontingent: Der skal fortsat opkræves/betales medlemskontingent i perioder med nedlukning eller mindre/anderledes FDF-aktivitet end normalt. Som medlem betaler man ikke kontingent for at deltage i x-antal aktiviteter, men for at være medlem af den forening, hvor aktiviteterne foregår. Så længe foreningen ikke er nedlagt, betaler man fortsat kontingent, og aktiviteterne genoptages i deres normale form lige så snart, omstændighederne tillader det. 

Kommunale tilskud

Myndighederne har forlænget kommunernes hjemmel til at fortsætte kommunale tilskud til aktiviteter, lokaler mv. for frivillige folkeoplysende foreninger – foreløbigt februar ud.

Hvis politiet/kommunen/kirken er uenig med tolkningen af retningslinjerne? 

Kulturministeriet har lovet os, at de gør alt, hvad de kan, for at der er koordineret på tværs af myndigheder. Det kan dog ske, at f.eks. politiet har en anden tolkning af, hvilke retningslinjer, der gælder, end vores. I tilfælde heraf skal I selvfølgelig rette jer efter, hvad politiet lokalt siger. Hvis det sker, send da gerne en beskrivelse til FDF@FDF.dk

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål?

Alle FDF-relaterede spørgsmål rettes til FDF@FDF.dk / tlf. 33 13 68 88, telefonen vil være åben alle hverdage kl. 10-14. 

Spørgsmål vedrørende smitte stilles direkte til den myndighedsfælles hotline på telefon 70 20 02 33.