FDF-brødre laver perleplader til fordel for flygtninge

Tre brødre fra FDF Galten sælger perleplader for at samle penge ind til syriske flygtninge. Projektet hedder ”Mange Perler små”. 

17. Nov 2015
Mai Christensen

De tre brødre på 6, 9 og 6 år viser stolte deres perleplader frem.
FOTO: Hanne Jul Jakobsen.

Brødrene Bertel, Holger og Aksel Jul Jakobsen fra FDF Galten elsker at lave perleplader. Faktisk er de så vilde med det, at de nu sælger deres perleplader til fordel for syriske flygtninge. Projektet hedder ”Mange perler små”, og alle de indsamlede penge går direkte til Folkekirkens Nødhjælp.

- Pengene fra perlepladerne går til dem, der flygter fra krigen i Syrien. Vi sender dem til Folkekirkens Nødhjælp, som sender dem vand, mad og tøj. Det har alle mennesker brug for, lyder det fra Bertel på brødrenes Facebook-side.  

Hver perleplade koster 50 kroner. Penge, som drengene håber kan være med til at gøre en forskel for de syrere, der netop nu flygter fra krig. 

Mange perler små

Opbakningen til indsamlingen er stor. 234 mennesker har indtil videre liket drengenes Facebook-side, men de tre brødre håber, at projektet vil sprede sig, så børn landet over vil være med til at sælge deres perleplader – nøjagtig ligesom dem selv. Derfor har drengene også lavet skabeloner til inspiration, som interesserede kan finde på siden.

-Vi har lavet perleplader hele vores liv. Vi har næsten en hel væg fyldt med perleplader. Vi elsker at lave det, og det gør alle andre børn også, siger de tre drenge. 

Find drengenes hjemmeside her