Sådan skal vi bo på landslejren

Kredse fra samme landsdel bor sammen og skal i fælles flok skabe oplevelser og lejrliv for børn og unge på FDF Landslejr 2021. Alle seniorer kan se frem til nærvær og sus i landslejrens boform. 

16. Apr 2020
Landslejrudvalget

Foto: Thomas Grinderslev

På FDF Landslejr 2021 skal kredse bo sammen med kredse fra samme landsdel i mindre bo-enheder med ca. 250 personer. Hensigten er at styrke de relationer og samarbejder, der allerede findes mellem kredse i lokalområdet - både forud for og efter landslejren. De mange bo-enheder blandes i store bo-områder og bor dermed side om side med kredse fra andre steder i landet.

Et stort puslespil

Sammensætningen af kredse i 40 forskellige bo-enheder gøres i et samarbejde mellem landslejrudvalget og hver landsdelsledelse. I juni måned, når kredsenes forhåndstilmelding til lejren er gjort, lægges det store puslespil, så der opstår 40 bo-enheder og 6 store bo-områder, der hver får en farve.

Seniorerne får nærvær og store sus

Hver bo-enhed vil bestå af omkring 6-10 kredse, hvor én af dem er en særlig seniorkreds, der skabes på landslejren. Her bor seniorerne fra bo-enhedens kredse i samlet flok - og skal skabe lejrliv og ungdomsliv sammen. Seniorerne bor derfor centralt på landslejren, på samme vis som alle andre lejrdeltagere. Det skal give seniorerne mulighed for at tage traditioner med hjemmefra kredsen og, sammen med andre seniorer, skabe et hjem for hinanden. Et hjem, hvor seniorerne kan øve sig i at være unge sammen. Et hjem med ansvar og pligter, og med skævhed og god tid til snakke om det at være et ungt menneske på vej mod et ståsted.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et særligt seniorområde

Et særligt seniorområde åbner fem gange i løbet af landslejren. Et udvalg med FDFere fra rundt i landet er i gang med at planlægge det særlige program, der skal være i seniorområdet - og landslejrchef Simon Stagis lover sus til seniorerne, når de samles:

- Gid jeg kunne være senior igen. For det bliver fantastisk at være en del af det orange sus, der vækkes til live, når 2000 seniorer sammen åbner seniorområdet på landslejren, fortæller Simon Stagis.

- At seniorerne kan bo centralt på lejren og være i tæt kontakt med børn og ledere hjemme fra deres egen kreds - og samtidig kan bevæge sig ud i et særligt målrettet og gennemtænkt seniorområde flere gange på lejren, det kommer til at skabe små og store minder... måske for livet,” fortæller Simon.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alt det bedste senior-FDF

Programmet i seniorområdet vil byde på underholdning, fede koncerter, fest og dans og senioraktiviteter, der både bobler af kreativitet, fordybelse og eftertænksomhed.

- Vi koger alt det bedste seniorliv i FDF sammen på landslejren - alt det vi kender fra seniorkurser, Seniorfestival, Seniorcity og seniorarbejdet hjemme i kredsene - vækkes til live enten i seniorkredsen hjemme i bo-enheden, i lejrens program eller i det særlige seniorområde. Et navn til seniorområdet vil blive fastsat senere, så det sætter rammen for de fælles senioroplevelser, der bliver på landslejren.

Alle bo-enheder får et navn

En fantasiramme omkring “mod” og en temafortælling er ved at blive skabt. I tråd med den vil alle bo-enheder få et navn og en farve, som kredsene sammen kan tage til sig og skabe identitet og skøre påfund ud fra.

Familieliv på lejren

Det vil på landslejr i 2021 være muligt at tage afsted på landslejr sammen med sin familie og mindre børn - og bo sammen med kredsen fra hjembyen eller i et særligt indrettet familieområde.

- Landslejren er for alle - og lejren opleves på bedste vis sammen med børn og ledere fra den kreds, man tilhører, eller alternativt sammen med andre småbørnsfamilier i familielejren,” fortæller Simon Stagis.

 

Hør mere om boform på landslejren i videoen her: