Send de unge på festival

Seniorfestivalen bygger bro mellem landslejren og efterårets kurser, når unge i FDF går ind i et efterår med store oplevelser på stribe.

25. Jun 2022
Rasmus Lind

Foto: Christian Kyed

Seniorfestivalen ligger placeret midt mellem landslejren og efterårets kurser som en trædesten for store ungdomsoplevelser. Efter tre års pause har holdet bag seniorfestivalen opsparet en masse energi, som kulminerer den 9.-11. september, når plænerne omkring Kongeådalens Efterskole fyldes af feststemte unge i festivalens 30-års jubilæumsudgave.

- Det er lykkedes os at lande noget helt vildt god musik i år. Der kommer både landslejrbandet og masser af andre FDF-bands. Og så er det helt unikt, at vi har booket Tobias Rahim i et år, hvor hans kalender ellers var helt fuld, siger festivalchef Jakob Fauerskov.

Foruden koncerterne kan festivalgæsterne også glæde sig til komikerparret Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge, som i sensommeren debuterer med liveshowet Vil I se vores smukke navler?, fordi de efter eget udsagn er blevet for gamle til at være sjove på Instagram.

Det bedste fra ungdomslivet på ét efterår

FDFs seniorvæbnere og seniorer går en særlig tid i møde. I løbet af fire måneder kommer de til at opleve det store FDF-fællesskab på landslejren, jubilæumsudgaven af seniorfestivalen, der er FDFs største musikbegivenhed, og de altid populære kurser i efterårsferien.

- Når de unge kommer hjem fra landslejr og føler tomrummet, ligger der en kæmpe festival med 1.500 deltagere lige om hjørnet. Og i oktober er der så allerede kurser igen. Kort sagt får de alt det bedste fra ungdomslivet på ét efterår, siger Jakob Fauerskov.

Ti dages fortræning til seniorfestivalen

I løbet af landslejren vil holdet bag seniorfestivalen dryppe festivalstemning rundt omkring: En DJ sætter gang i SeniorSpot. Kredse får besøg med plakater og klistermærker. Og så kan man praje den orange Mucki Bar - en form for seniortaxa, som kører seniorvæbnere og seniorer fra A til B med stil og indhyller lejren i lækre toner.

- Hvis man kan lide koncerterne og stemningen på landslejren, så skal man tage på seniorfestival. Det er helt fantastisk, at så mange samles på Sletten i ti dages fortræning til seniorfestivalen. Det er vi meget ydmyge over, og derfor gør vi os umage for at skabe den største festivaloplevelse i FDFs historie, siger Jakob Fauerskov. 

Billetter til festivalen kan købes på festivalens egen hjemmeside. Her er der også flere oplysninger om pris, transport, programmet, Deluxe-modellen og meget andet.