Tag med FDF på Folkemødet d. 13. - 15. juni 

Tag med og mød andre med noget på hjerte – tag del i debatter, samtaler og workshops og fortæl om FDF.

11. Apr 2024
Emma Thoftgaard Nielsen 

Foto: Kasper Henriksen

FDF sender traditionen tro en delegation af unge til Folkemødet – og du kan være med! Her er der rig mulighed for at udspørge folketingspolitikere, synge fællessange i højskoleteltet, skabe dialog på tværs af organisationer, diskutere politik og drømme for FDF til langt ud på natten.

Folkemødet er en politisk festival, der bliver afholdt på Bornholm i Allinge fra 13.-15. juni 2024, hvor folk fra nær og fjern med noget på hjertet mødes og debatterer. 

Hvad vil det sige at være af sted med en frivillig delegation?

En delegation er en gruppe af FDF’ere, som sammen tager på Folkemødet. Delegationen vil bestå af 25 personer og bliver ledet af delegationsleder Sarah Amfelt. 

Som del af delegationen, er der mulighed for at blive klogere på de mange samfundsdebatter, og hvordan de kan sættes i sammenhæng med FDF. Der er mulighed for at gå rundt på egen hånd og udforske Folkemødet, opleve demokratiske debatter og dialoger og meget mere. 

Når du er afsted på Folkemødet, er det rig mulighed for både at blive klogere på dit eget politiske ståsted, men også at opleve folkemødet sammen med delegationen. Sammen deltager vi både i debatter og aktiviteter hos mange andre organisationer, og til de mange events vil du både få god mulighed for at lytte og selv at komme til orde. Der er også plads til at gå på opdagelse i de mange stande og opleve folkemødet på egen hånd. 

Det praktiske 

Transport 

Vi rejser onsdag aften omkring kl. 18.00 og kommer hjem igen om søndagen omkring kl. 14.00. Vi rejser sammen med KFUM og KFUKs delegation. De præcise tidspunkter for, hvornår vi rejser og er retur, vil blive meldt ud hurtigst muligt. 

Pris 

Turen koster 650 kr. Prisen dækker transporten til og fra Folkemødet på Bornholm, samt overnatning på teltpladsen for unge. Her bor vi med andre unge fra både højskoler og ungdomsorganisationer. 

Mad 

Der vil være mulighed for at opsnuse enkelte politiske oplæg med mad, men ellers står man selv for forplejning. Den lokale Netto og Dagli´Brugsen har et glimrende udvalg.

Vil du med? 

Der er en begrænsning på 12 pladser. Hvis du er interesseret, skal du sende en kort motiveret ansøgning til delegationsleder Sarah Amfelt på sarahamfelt@fdf.dk i motivationen skal du beskrive: 

- Hvad laver du i FDF? 

- Hvad håber du på at få ud af at komme med på Folkemøde?

- Hvad tænker du FDF kan være med til at ændre? 

Den motiverede ansøgning må gerne være skriftlig, men hvis du har lyst til at lave den som tiktok, instagramstory eller en tegneserie, modtager vi også det. For at være en del af den frivillige delegation skal du være mellem 16-30 år. 

Sarah skal have din ansøgning senest søndag den 12. maj 2024.  

Kontakt: 

Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte Emma Thoftgaard på et@fdf.dk eller 41 73 11 87. 

Vær med til at lave et arrangement på Folkemødet 

Drømmer du om at lave et event på Folkemødet? Kom med til brainstormmøde den 18. april. Send en mail til Sarahamfelt@fdf.dk, hvis du ønsker at deltage i mødet.