Tommerup Efterskole træder ind i FDFs skolefamilie

FDFs hovedbestyrelse byder Tommerup Efterskole på Fyn velkommen i FDFs skolefamilie

24. Aug 2023
Rasmus Lind

Foto: Christian Kyed

Tommerup Efterskole bliver fremover en del af FDFs skolefamilie. FDFs hovedbestyrelse har besluttet at udvide skolefamilien – som nu tæller fire efterskoler og en højskole – efter flere samtaler og møder med efterskolens bestyrelse samt inddragelse af FDFs skoleforum og landsdelsledelsen i FDF Landsdel 6.

FDFs formand Dorte Fog er glad for at byde Tommerup Efterskole, der ligger ca. 10 km sydvest for Odense, velkommen som en af FDFs skoler, og hun ser frem til et stærkt skolesamarbejde til gavn for FDF.

- Tommerup Efterskole er en veldrevet efterskole med kristne værdier ligesom FDF og FDFs øvrige skoler. Med optagelsen af endnu en efterskole i FDFs skolefamilie ser vi i hovedbestyrelsen frem til et tæt og stærkt samarbejde til gavn for hver enkelt skole og i særdeleshed for FDF, siger hun.

Flere fællesskaber for eleverne

Hans Aarestrup, formand for Tommerup Efterskole, udtrykker også begejstring for det nye samarbejde. Som en positiv og oplagt gevinst ved samarbejdet fremhæver han særligt muligheden for at hjælpe skolens elever godt videre til nye, trygge fællesskaber.

- I skolens bestyrelse og repræsentantskab er vi meget begejstrede for at få FDF som en del af vores bagland. Vi glæder os til samarbejdet og er overbeviste om at vi kan nå længere i fællesskab, og vi glæder os til at byde elever med FDF-baggrund velkommen i elevflokken. Men lige så vigtigt for os er det at vise alle vores elever, at der findes fællesskaber uden for efterskolens trygge rammer, hvor man ikke behøver at lave om på sig selv for at være velkommen, siger han.

FDF træder med det nye samarbejde ind i Tommerup Efterskoles bagland, når hovedbestyrelsen udpeger et medlem til skolens bestyrelse. I den kommende tid arbejder skolens bestyrelse på at tilpasse skolens vedtægter, så FDF Landsdel 6 og repræsentanter fra de fynskeFDF-kredse kan indtræde i skolens repræsentantskab.

Der er endnu ikke lagt konkrete FDF-arrangementer på eller sammen med Tommerup Efterskole i kalenderen, men det vil ske, når de forskellige parter begynder at udforske samarbejdets mangemuligheder.

En voksende familie

Fælles for skolerne i FDFs skolefamilie er et kristent livs- og menneskesyn, og alle steder er FDF en aktiv del af skolernes bagland. Flere af skolerne er ligefrem grundlagt af FDF.

Helga Kolby Kristiansen er formand for FDFs skoleforum, hvor skolerne og FDFs hovedbestyrelse regelmæssigt mødes. Hun peger på skolerne som en mulighed for, at FDF kan løfte ambitionen om at give børn og unge et ståsted at møde verden fra på en anden måde end gennem det daglige kredsarbejde.

- Det er glædeligt, at FDFs skolefamilie nu igen tæller fire efterskoler, efter at både Pederstrup og Lynghøj efterskoler over det seneste årti har måttet dreje nøglen om. Jeg glæder mig meget til at byde Tommerup Efterskole velkommen i familien, siger hun.

FDFs skolefamilie tæller nu Kongeådalens Efterskole, Hardsyssel Efterskole, Midtsjællands Efterskole og Tommerup Efterskole samt Silkeborg Højskole.

 

- - - - 

Fakta om Tommerup Efterskole

Tommerup Efterskole har plads til 124 elever i 9. og 10. Klasse.

Linjefagene er musik, fodbold, Esport, verdensborger og dans.

Skolen blev grundlagt som højskole i 1906 af Indre Mission, men blev i 1976 omdannet til efterskole. Fremover vil baglandet udgøres af skolens elevforening, KFUM og KFUK samt FDF.