Tre på stribe – et gyldent ungdomsår i FDF

I næste uge mødes godt 1000 FDFere rundt i landet til en kursusfyldt efterårsferie. For mange af dem har de sidste måneder været en helt særlig FDF-tid, hvor de har mødt hinanden til tre store, landsdækkende arrangementer.

14. Oct 2022
Jasmin Palander Sørensen

”Tre på stribe!” gjalder det fra den smalle tagterasse på Rysensteen, hvor FDFs udviklingschef deler sin begejstring, mens solen står op over hovedstaden. ”Det er i sandhed et gyldent ungdomsår i FDF!”.

Okay, det er rent opspind. Rysensteens naboer bliver ikke vækket af glædesråb fra taget. Men det ville nu være på sin plads. Fordi både landslejren og seniorfestivalen er blevet udskudt et år, kan FDFs unge glæde sig over hele tre store landsdækkende arrangementer på kun fire måneder: FDF Landslejr 2022, FDF Seniorfestival 2022 og en efterårsferie fyldt med ungdomskurser.

Luna Voss Lund fra FDF K9 er 16 år og lige nu elev på Kongeådalens Efterskole. På landslejren boede hun i en seniorkreds, og på seniorfestivalen dansede hun sammen med de 2100 andre unge. Og lige nu ser hun frem til at bruge efterårsferien på Seniorkursus Sletten.

- Jeg elsker, at der er så mange arrangementer, som ligger så tæt på hinanden, så jeg får lov at se de venner, der bor langt væk med få måneders mellemrum. På torvet på seniorfestivalen kunne jeg også gå rundt på torvet og hele tiden se nogen, jeg kender. Det er så fedt, siger hun.

 

Fastholdelse i kredsen

I år, hvor Luna er på efterskole og derfor ikke kan deltager på kredsens ugentlige møder, har de landsdækkende arrangementer en stor betydning for hende. Både fordi hun møder sine venner og får stærkere tilknytning til FDF, men også fordi det giver nye idéer, som hun tager med hjem til kredsen.

- Kurserne er FDF på en helt ny måde. Jeg tager nye lege og alle mulighed temaer med hjem til mine pilte. Det giver energi at være væk fra kredsen og prøve FDF på en anden måde, så nu har jeg for eksempel fået lyst til at hjælpe med at rydde op i depotrummet, griner hun.

I efterårsferien afholder FDF KursusSTART på Rysensteen og Hardsyssel Efterskole, seniorvæbnerkursus på Midtsjællands Efterskole, seniorkurser på Vork og Sletten samt orkesterkursus i Vejle.

Luna Voss Lund