Tumlinge-succes i Struer

Grundigt forarbejde og en udstrakt hånd til forældrerådet i 2. A på den lokale skole har pustet liv i tumlingearbejdet i Struer. 

24. May 2022
Rasmus Lind

Foto: Merethe Heimose

I var marts ledere og bestyrelse i FDF Struer samlet for at finde på initiativer, der kan give flere medlemmer i kredsen. Et af problemerne var helt tydelige: Efter sommerferien ville der kun være to tilbage på det fælles tumlinge/pilte-hold, hvis ikke de fandt en løsning. Og så fandt de en løsning.

Merethe Heimose, bestyrelsesmedlem og tidligere leder i kredsen, fortæller, at der manglede et helt tumlingehold som eftervirkning af corona-nedlukningen, og at de derfor ledte efter en løsning, som kunne få en større gruppe børn til at starte på én gang.

- Vi blev enige om at kontakte en 2.-klasse på den skole, der ligger lige ved vores nye kredshus, fordi vi ikke ville have for stort aldersspænd op til de børn, der er på holdet nu. Ved et tilfælde blev det 2. A. Så lavede vi en flot invitation, som klassens forældreråd hjalp med at sende rundt, siger hun.

“Vi går til FDF nu”

Konceptet, som kredsen inviterede 2. A til, var udtænkt med udgangspunkt i, at børnene skulle kunne deltage sammen med deres klassekammerater, og at de med det samme skulle få en fornemmelse for, hvad FDF er.

- Vi inviterede børn og forældre til to mødedage, som vi bevidst havde lagt på samme dag og tidspunkt som holdets sædvanlige møde. Så var vi sikre på, at de ikke gik til andre fritidsaktiviteter på det tidspunkt. Og så sluttede vi med at synge “Nu går solen sin vej”, som holdet altid gør, så de med det samme kom ind i den genkendelige ramme, siger Merethe Heimose.

Der dukkede seks børn op til første møde, og mens de prøvesmagte menuen af forskellige friskplukkede blade og bålstegte frikadeller, kunne to af dem allerede efter en time give positiv tilbagemelding på konceptet: “Vi går til FDF nu!”

Flere idéer

Det positive tegn viste sig at holde stik, for der er startet seks nye tumlinge på holdet, som nu er smeltet sammen med kredsens øvrige tumling/pilte-hold. Og succesen har gjort, at kredsen nu har fået mod på flere initiativer for at blive flere.

- Vi har traditionelt rekrutteret børn efter sommerferien, men denne gang greb vi dem nu, så forældrene ikke når at melde deres børn til noget andet. Nu går vi i gang med vores almindelige rekruttering, hvor vi uddeler en mug og en invitation til alle 1.- og 2.-klasser. Og efter sommerferien laver vi måske også et forløb for 2. B, ligesom det vi lavede for 2. A, slutter Merethe Heimose.