Velkommen til FDF Gullestrup

En utrolig historie om en kæmpestor lokal præstation

14. Oct 2022
Rasmus Lind

I 2017 blev FDF Gullestrup og FDF Herning 2 sammenlagt til FDF Herning Nord i en konstruktion, hvor bestyrelsesarbejde og kredsledelse var fælles, men børn og ledere mødtes fortsat i deres respektive lokaler. Arbejdet gik godt i årene efter, indtil det under corona-nedlukningerne begyndte at knibe med lederkræfterne i Gullestrup-afdelingen, og arbejdet her blev indstillet i 2020-2021. Som en konsekvens af tomme lokaler i foreningshuset Overgaard og stigende varmeudgifter måtte kredsen opsige Gullestrup-afdelingens lejemål hos Herning Kommune med udgangen af 2022.

Der kunne historien være slut, men sådan skulle det ikke gå. Efter et opslag i landsbyens Facebook-gruppe, hvor tidligere tumlingeleder Jette Kruse forklarede om situationen, meldte fire nye voksne sig på banen, og nogle af de tidligere ledere blev smittet af ihærdigheden og det nye gåpåmod, så de meldte sig også til at bakke initiativet op som bestyrelse og hjælpende hænder.

Jette Kruse, der var overvældet af den store opbakning, fik lagt en plan for de næste skridt i samarbejde med projektteamet for kredsstart. 

- Jeg har aldrig oplevet så ihærdige ledere i mine 12 år i FDF, og de nye har lige uddelt flyers til 150 husstande og lavet aftale om at komme ind og uddele på den lokale skole, siger hun.

Oprindeligt havde de nye initiativtagere planlagt et første samlingsmøde torsdag den 6. oktober men det blev hurtigt konverteret til en stiftende generalforsamling med 11 stiftere om bordet. Stiftelsen duftede af pizzaslices, papirarbejde, ambitioner for FDF-fællesskabet, og deltagernes stolthed over lokalsamfundets opbakning var ikke til at tage fejl af, da mødet sluttede til tonerne af du som har tændt millioner af stjerner.

Gode naboer og smidige løsninger

I den efterfølgende weekend faldt en brugsaftale med FDF Herning Nord på plads, fordi Herning Kommune samtidig gav et hurtigt, uformelt tilsagn om, at lejemålet kunne overtages. Dette samarbejde mellem kommunen og nabokreds gjorde indtryk på projektleder Lasse Nybo-Andreasen.

- Når Jette, Kira, Louise, Ann og Henrik med flere rider, næsten før de har sadlet hesten, er det lykkeligt med så flittige naboer som i Herning Nord, der hjalp med at få de løse ender sikret, selvom de også selv havde hænderne fulde, siger han.

Mandag den 10. oktober kulminerede de intense dage med en åbningsfest hos FDF Gullestrup med 50 besøgende børn og voksne. På denne dag blev hele 22 børn indmeldt. De engagerede voksne i FDF Gullestrup ser derfor ud til at komme stærkt fra land, og FDF blev en kreds rigere i arbejdet for det smukke formål og den stærke ambition.