Vildt kapløb i Lem

FDF Lem har arrangeret sæbekasseløb for lokalsamfundets familier.

31. Aug 2023
Rasmus Lind

Til lyden af hvinende dæk, endnu mere hvinende børn og forpustede forældre var borgerne i den lille vestjyske by Lem vidne til et hæsblæsende sæbekasseløb på august måneds sidste lørdag.

12 familier med omkring 20 børn og 20 forældre i alt havde taget imod FDF Lems invitation til at bygge sæbekassebiler og derefter køre om kap i dem.

- I kredsen fik vi idéen til et lokalt arrangement, hvor byens familier kunne få nogle oplevelser sammen. Derfor inviterede vi til et sæbekasseløb, hvor børn og forældre kunne bygge sæbekassebiler sammen, inden det hele sluttede med et kapløb med tilskuere. Vi havde flest familier, der kender kredsen i forvejen, men der var også nye familier med, fortæller kredsleder Kenneth Lindqvist Christensen.

De deltagende familier havde fire timer til at konstruere deres fartmaskiner. Derefter satte børnene sig bag rattet, mens forældrene fyrede op under rugbrødsmotorerne til de 60 fremmødte tilskueres klapsalver. Under løbets to indledende heat og den afsluttende finale benyttede kredsens ledere muligheden for at uddele Sille og Sigurd-bøger og nip-nappere fra Trykkeriet ud til alle børn i publikum.

Arrangementet blev støttet med 25.000 kr. fra Spar Nord Fonden, som blev uddelt i forbindelse med kredsens årsmøde i slutningen af marts.

Nye samarbejder i lokalsamfundet

Med checken fra Spar Nord Fonden i hånden gik kredslederen i gang med at lægge planer for arrangementet og skaffe materialer til sæbekassebilerne. 

- Jeg gik til den lokale tømmerhandel og fik en snak om, hvor mange materialer vi kunne få for pengene. De lavede et skarpt tilbud til os, så vi har også nogle materialer i overskud til næste år, hvor vi allerede har besluttet at gøre det igen, siger han.

Kredsen fik også opbakning til sæbekasseløbet fra Kulturnetværket, der er en lokal sammenslutning af alle foreninger i Lem. Kulturnetværket sørgede for en hoppeborg og pølsesalg i løbet af dagen.

Efterfølgende har den lokale genbrugsstation også henvendt sig for at bidrage til næste års arrangement.

- De henvendte sig fra genbrugsstationen, fordi de havde set, at vi havde stablet et godt lokalt arrangement på benene. Til næste år vil de donere noget af deres genbrugstræ, som kan bruges til at bygge bilerne af, siger Kenneth Lindqvist Christensen.

- - - -

FDF Lem blev stiftet i sommeren 2021 som en del af FDFs landsdækkende indsats for at starte nye kredse.